Ще спират тировете  на границата при тежки зимни условия
Ще спират тировете на границата при тежки зимни условия / netinfo

Тирове и тежкотоварни автомобили, пътуващи от и за границата с Румъния, няма да бъдат пропускани при тежки зимни условия и непочистени пътища. Това предупреди кметът на Генерал Тошево Димитър Михайлов на заседание на Областния съвет за сигурност. Той каза, че няма да допусне тази зима да се повтори ситуацията от миналата година, когато тежкотоварни автомобили затънаха по непочистения път за общинския център и блокираха движението с часове. Една от улиците в Генерал Тошево е предвидена специално за подобни случаи, където тежкотовараните автомобили ще бъдат паркирани до нормализиране на обстановката.

Има кметове на населени места, които не знаят какво се случва на тяхна територия или няма връзка с тях, заявиха от Гражданска защита и препоръчаха всички кметове да се погрижат да има денонощна телефонна връзка с тях.

Кметовете на общини в областта трябва да подсигурят помещения за евентуално настаняване на закъсали по пътищата пътници, а също и средства за тяхното изхранване. Селските магазини трябва да се погрижат за едноседмични запаси от хранителни продукти от първа необходимост в случай на бедствено положение и блокиране на пътищата в областта .