3 март Силистра
3 март Силистра / Галина Георгиева
“Трети март е денят на Свободата, който дава ново начало на страната ни към политическа и духовна цялост. Националният дух ни дава сила и ни води към бъднини. Образование, духовност, последователен труд, работа за добруване. Това е бъдещето на силната и вечна Майка България!”. Това заяви в словото си днес д-р Юлиян Найденов, кмет на Община Силистра, по време на  тържествената церемония по повод Националния празник на страната - 3 март.

С шествие, водено от Духовия оркестър на града, представители на местната и държавна власти, политически организации, училища, читалища и граждани поднесоха венци и цветя на признателност пред паметниците на Стефан Караджа, капитан Георги Мамарчев и Лев Толстой.

В празничната програма, посветена на 140 години от Освобождението на България, участие взеха деца от градина "Нарцис" група "ДО РЕ МИ"; Фолклорен оркестър "Истър" и народната певица Славка Калчева.

С тържествени церемони и заря националният празник 3 март ще бъде отбелязан в село Айдемир, община Силистра, в град Дулово и град Тутракан.