65 години РИМ Добрич
65 години РИМ Добрич / netinfo
Регионалният исторически музей в Добрич ще отбележи 65 години от своето основаване  и европейската инициатива „Нощ на музеите“ с прояви, които ще започнат на 19 май от 17.30 часа в музея в градски парк „Св. Георги“.

Основен акцент на празничното събитие е изложбата „Пътуване през времето“, която ще покаже най-атрактивната част от културно-историческото наследство на Добруджа, съхранявано във фондовете на различните отдели, и ще представи чрез богат снимков материал ретроспекция на разностранната музейна събирателска, научноизследователска, просветна и експозиционна дейност. 

Програма на Нощта на музеите'2018 в Добрич 

На вниманието на гостите ще бъде специално издаденият по повод годишнината - „Юбилеен лист“,  който проследява накратко основните етапи в развитието на културната институция, припомня приноса на първите уредници и научни работници, акцентира върху интересни музейни колекции, фокусира вниманието върху успешния диалог с разнородните публики, представя най-значимите постижения на добричкия музей от изминалия период. 

По традиция и тази година за всички посетители е подготвена богата празнична програма с участието на музиканти и певци от СУ „Св. Климент Охридски“, актьори от ДТ „Йордан Йовков“. Тези, които искат да научат повече за изкуството „на красивото писане“, могат да отидат на „Училище по калиграфия“ в зала „Възраждане“ в Художествена галерия от 19.30 до 20.30 часа.