Разпределиха клубната база в Добрич между политическите партии
Разпределиха клубната база в Добрич между политическите партии / Дарик Добрич

Разпределение на клубната база на партии и коалиции в Добрич, гласуваха общинските съветници на редовното си заседание. След парламентарните избори тази година, представените в Народното събрание политически сили имат право да ползват помещения за развиване на своята дейност. По предложение на кмета Детелина Николова, съветниците разпределиха няколко имота общинска собственост между различни партии.

ГЕРБ ще продължи да заема помещение от 200 кв.м на пешеходната зона на бул."25 септември", срещу месечен наем от 354 лева без ДДС. Партия "Атака" остава в къщата на ул."Славянска" 24, където обитава 82 кв.м срещу 120 лева на месец, като от партията в Добрич ползват и стая 15 кв.м на третия етаж на сградата на ул."Независимост" 7 с наем 22 лева.

ДПС също ще развиват партийната си дейност на старото място - ул."Максим Горки" 8, където наемат 76 кв.м срещу 112 лева. Българска социалдемократическа партия заема стая от 16 кв.м на първия етаж в сграда по ул."Хан Кардам" 13 срещу 23 лева на месец.

В сградата на ул."Независимост" 7 са настанени още две политически партии - Земеделски народен съюз се помещава в стая на втория етаж от 24 кв.м с наем 35 лева, а "Обединени земеделци" - в две стаи на същия етаж с обща площ 15 кв.м с наем 22 лева.