Преизбраха Владимир Калчев за председател на БСП - Добрич
Преизбраха Владимир Калчев за председател на БСП - Добрич / Дарик Добрич

Владимир Калчев бе преизбран за председател на Общинския съвет на БСП-Добрич, съобщават от централата. За него са гласували 71 от присъстващите, а за опонента му - Мая Димитрова - 34-ма. Делегатите на повторената отчетно-изборна конференция бяха удовлетворени, че волята им за промяна се потвърди и обявиха отново, че не могат да бъдат манипулирани, заявяват от червената централа.

Беше избран Общински съвет на организацията в Добрич от 29 души. Средната възраст на пленума е 40 години, посочва се още в прессъобщението. На 48-ия конгрес на БСП Добрич ще бъде представен от Владимир Калчев, Радослав Иванов, Божидар Димитров и Мая Димитрова, реши също конференцията

По време на заседанието, добричките социалисти получиха извинение за решението да се проведе за втори път местната конференция, което бе наложено от Националния съвет на БСП заради нарушения на проведената на 7 април сесия. „Искам да ви благодаря за политическата воля и отговорност да проведете тази конференция. Искам и лично да се извиня от името на работната група на тези социалисти, които бяха засегнати от решението на Националния съвет" - заяви Бойко Великов, член на изпълнителното бюро на БСП. Той призна, че общинската партийна организация в Добрич е ставала в продължение на много години заложник на коалиционата политика на ръководството на БСП. Според него, за това има отговорност и Националният съвет, посочват още от добричката централа.