Д-р Хасан Ефраимов
Д-р Хасан Ефраимов / Дарик Добрич
Предстои да излезе нова книга на добричкия лекар д-р Хасан Ефраимов. Тя е озаглавена „Графити“.

В представянето на творбата Роза Василева казва:

„С появата си през двадесетте години на ХХ век те стреснаха много от нас заради своята странност, безсмисленост, грубост и глупост. Те положиха основите на едно ново, влиятелно в бъдеще изкуство на общуването, макар и не на лицеприятни обществени места. Днес пошлото отмира, стойностното напира, новото се ражда.



Предстои ни среща с поредната нова книга „Графити” на д-р Хасан Ефраимов, която ще накара докосналите се до нея да се усмихват, понякога да се натъжават, но и да потърсят новите, поредни истини за човека и доброто, към които ни повежда авторът…….

Словото му като графитите одрасква, набраздява всяка привидно спокойна повърхност на дните ни, за да достигне до вълнението и бунта на затворената или заспала човечност. И както сам казва авторът, това са „Опити за ново начало”……..

Той успя да пренасочи негативите на хората, породени от графитите от преди 50 години и да ги прероди в словесни графити на двадесетте години на ХХI век, защото „Печели този, който успее да избяга от тялото-курник”. И с разказите му започва едно пътуване в света на прозаичното, етичното и абстрактното, когато „душата преживява това, което не може в курника”.

За Хитрино, шейтаните, караконджулите и щастливите хора

Д-р Хасан Ефраимов е роден в с. Трем, Шуменско. Завършил е медицина в Медицински университет – Варна и към момента работи като акушер-гинеколог в Добрич.

Автор е на романа „Метаморфоза” (2016 г.), сборниците с разкази за Делиормана – „Дервишки караконджул”(2016 г.) и „Събирачът на болка” (2017 г.), и на сборника с разкази на съвременна тематика „Паралелен свят”.

Особена популярност придобива с разказа си „Шейтаните от тавана на гара Хитрино”, посветен на трагедията в гара Хитрино.

Д-р Ефраимов е член на Управителния съвет на фондация „Св. Никола Чудотворец“, която създаде социалното предприятие „Чудната градина“.

Хасан Ефраимов книги
netinfo