Представят в Добрич европейски програми за финансиране в областта на културата
Представят в Добрич европейски програми за финансиране в областта на културата / Дарик Добрич - архив

Европейските програми „Творческа Европа“ и „Европа за гражданите“ 2014 – 2020 ще представят в Добрич експерти от Министерство на културата и екипът на Областен информационен център. Информационното събитие започва от 09.30 часа в в голямата заседателна зала на община Добрич. То е насочено към всички юридически лица с дейност в областта на културата и гражданското общество.

По време на срещата ще бъдат представени целите, приоритетите и особеностите на двете програми. Ще бъдат показани и обяснени документите за кандидатстване, а всички заинтересовани ще могат да зададат своите въпроси към представителите на министерството както по отношение същността на евро-програмите, така и по отношение на методиката за кандидатстване.

Поканени за участие са и общините в областта, представителите на неправителствения сектор, както и фирми, с дейност в сферата на културата, всички културни институти - музеи, галерии, театри, читалища и образователни институти в Добрич.

Модератор на събитието ще бъде Областен информационен център Добрич, който на изнесен информационен щанд ще представи актуалните към момента възможности за финансиране на проекти с европейски средства.