Правят профилактика на трафопостове, които захранват учебни заведения
Правят профилактика на трафопостове, които захранват учебни заведения / Дарик Добрич

Месец преди началото на новата учебна година "Енерго-про" Мрежи предприе профилактика на всички трафопостове и електрически касети, които захранват учебните заведения в Североизточна България, информират от дружеството. Специалистите ще инспектират електрозахранващите съоръжения, за да се осигури качествено и надеждно електроподаване за нормалното протичане на учебния процес.

Цели се предотвратяване на евентуални бъдещи аварии. За да бъде гарантирана сигурността и безопасността на децата, специалистите на компанията ще проверят всички електрически касети за щети вследствие на вандалски прояви.

От компанията призовават родителите и учителите да обяснят на децата, че трафопостовете не са място за игра. От съображения за безопасност не трябва да се правят опити за отваряне заключените електрически съоръжения и да се навлиза в зоните за обслужване на трафопостовете.

Всеки гражданин, който забележи нередност по електрическите съоръжения в Североизточна България, може да подаде сигнал на денонощната телефонна линия на 0700 1 61 61 или на имейл service@energo-pro.bg.