По-доброто управление на футболния клуб вече е факт
По-доброто управление на футболния клуб вече е факт / Дарик Добрич
По-доброто управление на футболния клуб вече е факт
90190
По-доброто управление на футболния клуб вече е факт
  • По-доброто управление на футболния клуб вече е факт

„Задачата ни на първо време е да стабилизираме клуба и да развиваме Детско-юношеската школа. Целта ни е да върнем „Добруджа” в професионалния футбол”, заяви пред Дарик Николай Николов – член на УС на футболния клуб. Новото ръководство бе избрано на 7 септември. Управителният съвет бе оглавен от Николай Милков – човек силно мотивиран и с желание за работа.

Според Николов по-доброто управление на клуба вече е факт с помощта на общината, която поема основната част от издръжката на клуба. Кметът Йордан Йорданов също е член на УС и стои зад проекта за общински футболен клуб. „Важно е и участието в УС на представители на бизнеса, които да помагат финансово или материално. Така бе осигурена есенната екипировка на футболистите, спонсори дариха и топки. Добре дошъл е всеки спомоществовател, който иска да бъде част от каузата „Добруджа”. Още повече, че когато се върнем в професионалния футбол бюджетът ни трябва да бъде по-голям”, подчерта Николов.

В момента „Добруджа” е лидер в Североизточната трета лига и има 6 победи и две равенства след осем кръга. Треньорът Стефан Славов поздрави футболистите си за това, че се  раздават на 100% на терена. „Ние градим отбор от 3 месеца. Първите два бяха много трудни. Нямахме условия за тренировки, нямахме медикаменти и дори минерална вода, играчите разполагаха само с един летен екип. Но те проявиха воля и характер да дочакат нещата да тръгнат в правилната посока”, сподели звездата на „Добруджа” от недалечното минало. Двамата с Николов благодариха на агитката на отбора, която е неизменно до футболистите и ги подкрепя.

В деветия кръг добричлии са домакини на Хитрино. В прикачения файл чуйте цялото интервю с Николай Николов и Стефан Славов.