/ NOVA
"Пет сигнала за нарушения на изборния процес са постъпили в ОИК Добрич до 17:00 ч.", съобщи Цонка Велкова, председател на комисията. 

В един от сигналите се съобщава, че чрез публикации в социалната мрежа се цели внушаване у гражданите, че са раздавани хранителни продукти с агитационни материали в деня на размисъл, с което се целяло оклеветяване на единия от кандидатите за кмет. ОИК не е компетентна да се произнесе по така подадения сигнал, става ясно от решението на комисията.

Същото е решението на ОИК и по повод на сигнал, свързан отново със социалната мрежа. Става дума за  публикации във Фейсбук, с които се целяло да се внуши на гражданите, че във верига аптеки се раздават ваучери за лекарства, като целта на това твърдение била оклеветяване на единия от двамата кандидати за кмет.

Разгледан е и сигнал, в който се твърди, че председател на СИК извършва предизборна агитация. Извършена е проверка, след което ОИК е решила, че сигналът е неоснователен поради липса на констатирани законови нарушения на изборното законодателство.