Откриват новата академична година във ВУМК
Откриват новата академична година във ВУМК / Дарик Добрич

Висше училище Международен колеж (ВУМК) открива новата академична година със студенти от около 30 националности, сред които младежи от Испания, Полша, Унгария, Португалия, Финландия, Пакистан, Непал, Индия, Виетнам, България, Русия, Украйна, Турция, Казахстан, Румъния, Нигерия, Перу, Китай и др.

Церемонията по откриването на академичната година ще се проведе от 10.30 часа на първия етаж във ВУМК. Събитието ще започне с превърналия се в традиция „Парад на знамената“, след което ще продължи с приветствие от ректора на висшето училище – доц. Тодор Радев. Очаква се настоящи и завършили студенти да поздравят първокурсниците за старта на академичната година.

От тази година висшето училище открива две нови специалности в партньорство с  Университетът Кардиф Метрополитън (Уелс): бакалавърска специалност Международен Туризъм Мениджмънт (BA International Tourism Management) и магистърска специалност Мениджмънт в туризма (MSc Tourism Management).

От ВУМК споделят, че интересът към англоезичните специалности, в които студентите завършват с българска и британска диплома се е увеличил. Десетки студенти от партньорски университети в Испания, Португалия, Полша, Унгария идват на обмен в Добрич. Те ще се обучават един или два семестъра по европейската програма за обмен на академичен състав и студенти – Еразъм.