Оставиха в ареста шофьора-убиец от Добрич
Оставиха в ареста шофьора-убиец от Добрич / netinfo
22-годишният добричлия Хюсеин Нихат, който на 21 март сутринта предизвика тежката катастрофа до пазар “Чаталджа” във Варна, остава за постоянно в ареста, реши Варненският окръжен съд.

Минути преди 8 часа в петък "Мерцедес" с добричка регистрация излезе от пътя и уби на място 15-годишния Денислав, след което се заби в автобусна спирка на бул.”8-ми Приморски полк”. Зад волана на леката кола бил Хюсеин, който по време на инцидента минал на червено, нямал книжка и бил пиян. Проверката установила 1,37 промила алкохол в кръвта му.

Преди катастрофата в петък, добричлията взел ключовете за мерцедеса от собственика на колата, без да му е било разрешено. От Добрич до Варна карал пиян и без книжка, като преди да връхлети вурху момчето и спирката, на два светофара във Варна минал на червено. Камерите по бул „Мария Луиза” са засекли пияния шофьор да минава на червено още на кръстовището пред Катедралата, след което имал леки стълкновения с други автомобили и така Хюсеин карал с несъобразена скорост до фаталното кръстовище.

Това е вторият пътен инцидент, причинен от Хюсеин, стана ясно от днешното заседание на Окръжния съд.

“Съжалявам за случилото се”, бе краткият коментар на Хюсеин Нихат преди да влезе в съдебната зала. Ако бъде признат за виновен, той може да лежи в затвора от 3 до 10 години, припомнят от съда.

Довечера учениците от Спортното училище ще правят нощно бдение пред Варненския окръжен съд в памет на загиналият Денислав. Заради трагичната смърт на осмокласника, днес в Спортното училище е ден на траур.