/ Дарик Добрич
Обществено обсъждане на предложение за поемане на дългосрочен дълг за финансиране довършването на строежа на жилищен блок „Добрич” организират от кметството. То ще се състои на 16 ноември, от 16.00 часа в голямата заседателна зала на общината.

Община Добрич кандидатства пред Европейската комисия в конкурс за безплатен публичен интернет

Повече от 35 години блокът стои полуразрушен на едно от централните места в града по бул. ”Добруджа”. Община Добрич е готова да се раздели със собствеността си в недостроения блок, за да подпомогне завършването на строежа му, обявиха преди време от кметството.

Обмисля се вариант цялата общинска собственост в блока да бъде предоставена на строителя като обезпечение за завършване на строежа. Сумата, необходима за довършването на блока е в размер на 4 млн. и 500 хил.лв. Около 2, 5 млн. лева е общинската собственост в обекта.

Стартират масово обществено допитване за новата визия на пазара в Добрич

Предложението на общината е разликата до цялата сума да бъде финансирана с дългосрочен дълг, който да бъде окончателно погасен до 6 години.

Очакванията са 36% от поетия дълг да бъдат възстановени на общината от страна на министерство на финансите, информираха още от кметството.