/ iStock/Getty Images
"Летни училища организират за децата от четири села в област Добрич", съобщи Красимира Николова, главен експерт „Връзки с обществеността“ в Община Добричка.

В четири села в добруджанската община ще бъде дадена възможност на децата на възраст от 5 до 7 години да посещават лятно училище. Проектът на Общностния център в село Стефаново ще се реализира през месеците юли и август.

Предлагат сливане на детски градини в Добрич

Заниманията в селата Стефаново, Одърци, Божурово и Карапелит ще се провеждат всеки ден от 8:00 до 12:00 часа, с изключение на събота и неделя. Заниманията се водят от педагог и медиатор, с идеята да бъде оказана морална и социална подкрепа на децата в предучилищна възраст.

Предвидени са обучителни занимания, игри, екскурзии и викторини, посещение в зооцентъра в Добрич. 15 деца е капацитетът на групите, които ще функционират през юли в Одърци и Божурово, а през август - в Стефаново и Карапелит.

Финансирането на лятното училище се осъществява в рамките на проекта „Равен шанс за всички деца в Община Добричка“. Дейностите ще се реализират от специалистите, които предоставят социални услуги за децата в Общностния център в село Стефаново. 
Агенция "Фокус"