Обучават малкия и среден бизнес в семинар
Обучават малкия и среден бизнес в семинар / Дарик Добрич

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия провежда семинар в Добрич. Темата е „Политики за насърчаване на износа. Възможности за финансиране". Събитието започва в 10.00 ч. в парк-хотел "Изида".

На семинара от 10.30 ч. ще бъдат представени дейностите на Агенцията по насърчаване на експорта: националния експортен интернет портал и информационно-консултантски услуги за бизнеса; обучения и информационни кампании; организиране на национални участия на международни изложби и панаири, търговски мисии в чужбина и на бизнес форуми в страната.

Марияна Хамънова - зам.-председател на Двустранната търговска камара България - Румъния ще говори за възможностите за сътрудничество и коопериране с компании от северната ни съседка. До обяд ще бъдат представени и застрахователни дружества.

В следобедния модул от 13.45 ч. ще стане дума за банкови кредити, оборотно кредитиране, сконтови линии, овърдрафт, както и за факторинг услуги. След 15 ч. ще бъде представена европейската програма за финансиране на малки и средни предприятия "Джереми" с примери за реално изпълнени добри практики. От 16.30 до 17.00 ч. е предвидена дискусия.