Обсъждат обновлението на градската среда
Обсъждат обновлението на градската среда / netinfo

Първа работна среща по Проект “NODUS” ще се проведе в Добрич от 15.00 часа в малката зала на общината. В срещата ще участват 11 представители на институции, имащи отношение за градското развитие и обновление на градската среда. В работната група са включени община Добрич, област Добрич, Постоянната комисия за териториално развитие, жилищна политика и строителство към Общинския съвет, Съюзът на Архитектите, Българската строителна камара, Камарата на архитектите и Българската асоциация на архитектите и инженерите. 

 

Проектът “NODUS” се финансира по европейската програма URBACT II чрез Европейския фонд за регионално развитие. Неговата основна цел е да подобри координацията между регионалното териториално планиране и обновление на градската среда. Партньори по проекта са региони и градове от Италия, Полша, Румъния и Холандия. България е представена от Добрич.

 

Основните дейности по проекта включват сформиране на местни работни групи, състоящи се от представители на местни институции и професионални сдружения, които участват в местното градско развитие. Предстои през месец март в Добрич да се проведе международна среща по проекта с представители на всички партньорски държави.