Общо събрание на ФКОрловец ще има до месец
Общо събрание на ФКОрловец ще има до месец / netinfo
До един месец ще бъде свикано Общо събрание на футболен клуб „Орловец”, на което се очаква да бъдат приети промени в състава на учредителите и община Добрич да влезе като акционер в клуба, съобщи председателят на Общинския съвет на Добрич Румен Иванов. Той, заедно с кмета Детелина Николова и членове на спортната комисия към общинския съвет даде пресконференция за състоянието на футбола в Добрич.

Според управляващите с влизането на кметството в новия клуб, който вероятно ще се казва „Добруджа 19.19”, се гарантира развитието на детско-юношеския и професионалния футбол в града. След като на 1 август общината си върна градския стадион от ПФК”Добруджа”, са предприети действия за обновяването му. „Приехме стадиона в изключително лошо състояние, дори направихме филм, за да се знае как е бил стопанисван. До спортното съоръжение имаше сметище”, заяви Детелина Николова.

В момента сградата, инсталациите и съблекалните на стадиона се ремонтират, теренът се тори и полива, поставени са нови седалки, ще бъде почистена пистата. Очаква се дейностите да приключат до 10 дни. Общината не е дала и стотинка за ремонтите, всичко се прави със спонсори, бе подчертано на пресконференцията.

За пореден път общинарите се оплакаха, че не получават информация за финансовото състояние на „ПФК”Добруджа”АД, въпреки че кметството е миноритарен собственик. До финансовите документи на дружеството не е бил допуснат назначеният от Общинския съвет контрольор, въпреки че мажоритарният собственик „КЛЦ ТРЕЙД – 2001” ООД- град София е бил уведомен за посещението с писмо от 13 август.

Припомнено бе, че през август за състоянието на футболното дружество е била сезирана прокуратурата. Общината иска магистратите да се произнесат, ако в „ПФК”Добруджа”АД има извършени нарушения.

В прикачените файлове чуйте още от изказванията на Детелина Николова и Румен Иванов: