Наградиха призьорите на Фотоваканция в Албена
Наградиха призьорите на Фотоваканция в Албена / Албена

Известни са наградените в тазгодишното издание на Фотоваканция в Албена, съобщи организаторът Емануил Трейман. Тази година наградният фонд бе 8888 лева за най-хубавата снимка. Любомир Сергеев от Варна получава 1/3 от сумата и участие в конгреса на FIAP в Майорка, както и ваучер за осветление. Втората отличена фотография е дело на Марин Каравелов от София.

При наградената снимка в категорията за участници до 16 години и носител на 1/3 от голямата награда, oрганизаторите на Фотоваканция ‘2011 и журито на конкурса за най-добра снимка по време на събитието, установиха нарушение и неправомерно използване на чужда авторска идея. Взето е решение наградата за участник до 16 години да бъде връчена на втория в класирането - Михаела Йорданова.  1/3 от сумата 8888 лв. (или 2963 лв.) ще бъде запазена във фонда на организаторите и ще се използва като награден фонд на конкурс за деца на Фотоваканция ‘2012.

"Взимаме това решение, защото смятаме, че преразпределение на финансовата награда няма да представи коректно отношението на журито към представените снимки и вярваме, че творческите търсения на младите хора трябва да бъдат стимулирани", коментираха организаторите.

Тази година Александър Иванов бе удостоен с наградата на публиката. Призът на Одесос Колор получи Димитър Христов. Останалите отличени - Вили Тодорова - награда на фондация Трейман, Димитрина Василева - награда от Одесос Колор, Антони Георгиев - награда на Хотел Панорама Равногор, Пламен Михайлов - Награда на Хотел Панорама Равногор.