ОУ "Добри Войников" в с.Победа
ОУ "Добри Войников" в с.Победа / Община Добричка
160 са първолаците в общината, всички училища и детски градини са готови за първия учебен ден
Всички училища и детски градини в Община Добричка са готови за откриването на новата учебна година, съобщават от добруджанското кметство. Общо 1078 са учениците в общината, като първокласниците, които за първи път ще прекрачат училищния праг, са 160.

На територията на общината функционират едно средно училище, 2 обединени училища и 10 основни училища. В 30 детски градини се осъществява целодневна организация на обучение и възпитание на 620 деца. За нормалното протичане на учебния и възпитателен процес в общинските училища и детски градини са осигурени правоспособни учители с необходимата професионална квалификация и педагогически опит, обедно  хранене под формата на кетъринг, обзаведени стаи и игротеки за занимания по интереси и  компютърни кабинети, специализиран превоз за пътуващите ученици и деца, информират от общината. Доставена  е необходимата учебна документация, учебници, учебни помагала за всички подрастващи в общинските училища и детски градини.
 
Тази година Община Добричка задели за основни и текущи ремонти в училищата на своята територия над 211 хил. лв., а за детските градини – близо 24 хил.лева.
 
Предстои изграждане на пристройка към детската градина в с.Батово на обща стойност 59 600 лв., като сумата включва проектиране, строителство и надзор.
 
Извършени са ремонти на покривни конструкции, физкултурни салони, санитарни възли, подмяна на дървена дограма с PVC в класни стаи и коридори, витражни прозорци  в коридорите, поставяне на ламинат в класни стаи, асфалтиране на спортни площадки, боядисване, освежаване на класни стаи и кабинети, ремонти на работилници в Обединено училище „Добри Войников” в село Победа, изграждане на  кабинет за обучение по БДП в Средно училище „Н.Вапцаров“в село Карапелит. За всички училища са издадени становища от РЗИ - Добрич за готовност за началото на новата учебна година. Осигурени са необходимите материали и препарати за хигиенизиране и почистване на всички помещения в учебните заведения  и прилежащите площи. За есенно-зимния отоплителен сезон са осигурени и доставени необходимите количества течно и твърдо гориво. Специализираният превоз на пътуващите деца и ученици от общината се изпълнява от „Пътнически превози“ ЕООД - Добрич.

На тържествата по случай първия учебен  ден на 17.09.2018г. в училищата и детските градини ще присъстват представители на общинската администрация, кметове, кметски наместници, родители, жители на община Добричка. Всички първокласници в общината ще получат безплатни учебни помагала като подаръци  за първия учебен ден от кмета на община Добричка инж.Тошко Петков, който ще открие учебната година в Средно училище „Н.Вапцаров“ в село Карапелит.