Набират заявления за включване в „Обществена трапезария“
Набират заявления за включване в „Обществена трапезария“ / Дарик Добрич

В Добрич продължава проектът „Обществена трапезария". Желаещите да ползват услугата трябва да подадат заявления от 14 до 18 декември /включително/ от 9.30 до 16.00 часа в сградата на бившия Партиен дом, етаж 11. Списък с одобрените кандидати ще излезе на 30 декември.

Раздаването на храната ще започне на 4 януари 2016 г. всеки работен ден от понеделник до петък, в двете обичайни места - клуба на пенсионера на ул."Отец Паисий" №82 и в храм"Света Троица".

Проектът е за лица и семейства на месечно подпомагане по реда и условията на чл.9 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи, получаващи минимални пенсии /за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, наследствени или др. несвързани с трудова дейност/; скитащи и бездомни.

При подаването на декларации се представят документ за самоличност; копие от акт за раждане на деца до 18 годишна възраст; копие от експертно решение от ТЕЛК; регистрационен картон от Дирекция"Бюро по труда".