Младежки медиатор ще помага на безработни младежи в Добрич
Младежки медиатор ще помага на безработни младежи в Добрич / Дарик Добрич - архив

Младежки медиатор работи от началото на декември в община Добрич, съобщиха от кметството. Дейността е разкрита по Националната програма „Активиране на неактивни лица”. Задълженията на младежкия медиатор е да идентифицира и достига до младежи от 16 до 29 г. , които не работят , не учат и не са регистрирани в дирекция „Бюро по труда”. Целта е подпомагане и насърчаване на безработни и обезкуражени младежи да се включат в обучение или заетост, съответстващи на техните индивидуални качества и  потребности.

Чрез изграждане на система от връзки между институциите, предоставящи социални, здравни, образователни и други услуги, младежкият медиатор ще насочва младежите от Добрич към Дирекция „Бюро по труда”, училища, Центрове за професионално и кариерно развитие, частни трудови борси и различни мероприятия, целящи развитието на младите хора от града, обясняват от общината.

Чрез своята дейност, медиаторът ще подкрепя младежите при изготвяне на автобиография и мотивационно писмо, поведение при явяване на интервю за работа и техники за търсене на работа. Всички млади добричлии, които не работят, не учат и не са регистрирани в Дирекция „Бюро по труда” и имат нужда от помощ и подкрепа да се включат в обучение или заетост, могат да се свържат с младежкия медиатор на община Добрич – Жулиета Василева, чието работно място е в сградата на бившия Партиен дом, ул. „Независимост” № 7, ет. 11, стая № 1105, от 8 до 17 часа, всеки работен ден. С нея мможете да се свържете и на e-mail: mlad.med.dobrich@abv.bg, Facebook и телефони 089 888 3225 или 058/ 600 103.