Концерт за храма "Св. Лука Кримски"
Концерт за храма "Св. Лука Кримски" / Дарик Добрич
Миро и Преслава ще пеят в благотворителен концерт в Добрич
100838
Миро и Преслава ще пеят в благотворителен концерт в Добрич
  • Миро и Преслава ще пеят в благотворителен концерт в Добрич
Продължава кампанията по набиране на средства за построяване на храм „Св. Лука Кримски“ в Добрич, съобщи в ефира на Дарик свещеник Петър Димитров. На 12 април в спортната зала „Добротица“ ще се състои грандиозен концерт с участието на певци, родени в Добрич, които са съпричастни на каузата – Мирослав Димов – Миро, Преслава, Ивелина Колева и Ваня Вълкова. Ще се включат още с изпълнения Професионален фолклорен ансамбъл „Добруджа“, деца от СУ „Св. Кл. Охридски“, Студио „Сарандев“ и Арт-център „Палитра“.
 
По време на концерта ще тече базар, от чийто приходи ще бъдат заделени средства и за подкрепа на добричлията Христо Кунчев, който се нуждае от операция в чужбина.
 
Идната седмица ще отвори Великденски базар в шатра на площад „Свобода“, където ще се предлагат сувенири, картички и украса. Отец Петър очаква сръчните добрички жени да предоставят красиви изделия за щанда, приходите от който също ще бъдат в полза на храма „Св. Лука Кримски“ в кв. „Добротица“.
 
Концертът на 12 април ще започне в 18.00 часа и се очаква да продължи над два часа и половина, преплитайки различни музикални стилове - народни песни, танци, поп. За него ще се продават покани с цена от 15 лева, които ще могат да се купят във верига магазини я града, както и на Великденския базар на площада.

След активните коледни благотворителни акции - базар и изложба, в банковата сметка на църковното настоятелство има събрани вече 20 000 лева, съобщи отец Петър и сподели, че не е очаквал толкова добър резултат за два месеца кампания. Още не са отворени дарителниците, разположени в редица търговски обекти в града, от които ще постъпят сигурно поне още толкова, смята той. Свещеникът благодари на кмета на Добрич за съдействието по организацията на предстоящия благотворителен концерт на 12 април, и на изпълнителите, които даряват звездното си участие в събитието.