Куче нахапа жестоко дете в Балчик
Куче нахапа жестоко дете в Балчик / netinfo

Куче е нахапало жестоко 9-годишния Диян Севдов от Балчик. Инцидентът е станал в сряда на общинския пазар в ж.к."Балик" в Белия град.

Момчето вероятно се е прибирало след първия учебен ден, пише balchik.info. Свидетели разказват, че детето е било с приятелчета, които са размахвали пръчки. Това вероятно е провокирало агресията на кучето. За миг Диян е бил повален на земята и жестоко хапан по главата, гръдния кош и крайниците. Въпреки присъствието на много хора край оживения пазар, никой не се е притекъл на помощ по време на нападението.

След като кучето е пуснало детето, то е било в безпомощно състояние, а пристигналият медицински екип го отвело в Спешния център на болницата. Работещи около пазара разказват, че кучето отдавна обикаля района заради наличието на хранителни заведения там. По думите им то било с кротък нрав и никога не се спускало на хора.

В момента животното е изолирано и се очаква да му бъде взета проба за бяс.
След първичната обработка на раните, Диян е бил транспортиран по спешност във варненската болница „Света Ана". Днес д-р Константинов от отделение „Детска хирургия" заяви, че момченцето е обработвано с антибиотици до късно снощи и се намира в добро емоционално и психическо състояние. Вследствие на нахапването е обърната кожата на скалпа, има нараняване на лявата ръка и гръдния кош. Въпреки раните, няма опасност за животана Диян, бе категоричен хирургът. Днес на момчето е приложена противобясна ваксина.