Кметът се срещна с волейболистите на Добруджа 07
Кметът се срещна с волейболистите на Добруджа 07 / Дарик Добрич

Четири хиляди лева от името на община Добрич дари кметът на града Детелина Николова на ВК „Добруджа 07” по повод спортните успехи на тима. Добричките волейболисти се класираха второ място в турнира за Купата на България и на шесто място в редовния сезон от първенството на Суперлигата. От своя страна треньорът на добруджанци Мирослав Живков подари на кмета Николова вицешампионския медал от турнира за Купата и волейболната топка от спечелените мачове с автографи от всички състезатели на „Добруджа 07”.

„Успехът, който постигнахме, беше труден и изстрадан. Поздравления и благодарности на всички състезатели, както и на нашите спонсори, които ни осигуриха отлични условия за работа и тренировка” – каза Мирослав Живков.

„Може би трябваше да минат тези десет години, за да възстановим отново волейболната школа в Добрич с всички възрастови групи и днес да се радваме на вашите успехи. Отново името на Добрич е сред първите във волейболната надпревара. Вие се борихте до последната точка, а ние феновете и всички добричлии ви подкрепяхме и дадохме от себе си това, което заслужавахте. Община Добрич винаги е подкрепяла развитието на спортните клубове и ще продължи да го прави и за в бъдеще”, заяви Детелина Николова.

„В Добрич успяхме да убедим много хора от бизнеса да участват в проекта ВК „Добруджа 07”, където основната ни цел бе да създадем условия за спортуване на младите хора. Лицето на този проект е мъжкият състав на клуба, който доказа по безспорен начин своя професионализъм. От тук насетне ни очаква още по-трудна година и упорита работа”, сподели президентът на волейболния клуб Веселин Велев.

„Не подведохме нито общината, нито обществеността, че в Добрич може да има волейбол. Вярвам, че постигнатите резултати ще бъдат затвърдени и надградени” – коментира и председателят на спортната комисия към Общинския съвет Младен Матеев.

 

Двама от състезателите на ВК „Добруджа 07” – Жулиен Георгиев и Илия Петков са сред избраните в състава на младежкия национален отбор и ще участват в европейското първенство през май.