Излъчват участниците в основната схема на женския тенис турнир
Излъчват участниците в основната схема на женския тенис турнир / снимка: организаторите

Европейската шампионка при девойките до 14 години Виктория Томова стартира с убедителна победа в първия кръг на квалификациите на тенис турнира за жени "Изида къп" в Добрич с награден фонд 10 000 долара, съобщават от пресцентъра на надпреварата. Тя отвя румънката Карина Гоя с 6:1, 6:1 и ще спори с Кристина Хорсикян в 10.00 ч. на корт №1. Победителката от срещата ще се класира за основната схема.

Място в нея ще търси и представителката на домакините от Добрич Макси Вичева, която ще има за съперничка Надежда Василева.

В програма днес с финални срещи за влизане в основната схема на централен корт в 10.00 часа ще играят Михаела Боев (Бeлгия)  - Елена Жечева (България), следвани от Филипа Габровска (България) - Клаудия-Джанина Думитреску (Румъния) и Татяна Роденс (Белгия) - Лютфия Велиева (България). В същия час започват на корт №1 Кристина Хорсикян (България) - Виктория Томова (България), последвани от мача на Макси Вичева (България) - Надежда Василева (България) и Лияна Тодорова (България) - Анастасия Степу (Молдова). На корт №2 играят за основната схема Алина-Силвана Моисе (Румъния) - Александра Йон (Румъния) и Силвия Желязкова (България) - Алина Петрас (Молдова).