Официално бе представен и назначеният заместник областен управител Живко Желязков
Йорданка Костадинова, назначена с Решение № 474 от 13 юли от Министерски съвет, встъпи в длъжност, съобщиха от Областна администрация.

БТА

В присъствието на представителите на медиите Здравко Здравков, ръководил на администрацията до избора на редовно правителство на страната, определи като успешно времето, в което заедно със заместник областният управител Атанас Дучев бяха начело на администрацията.

Новоназначеният областен управител на Силистра встъпи в длъжност (СНИМКИ)

Новият областен управител Йорданка Костадинова, сподели, че за нея поемането на поста е „удоволствие и отговорност“ и изказвайки благодарност към правителството с премиер акад. Николай Денков, заяви, че първостепенната й задача е да оправдае гласуваното ѝ доверие.

БТА

Костадинова заяви, че ще разчита на екипна работа и допълни, че „ще работя на 100 %, за да заема област Добрич подобаващо място на картата на България“.

Здравко Здравков изказа благодарност към екипа на администрацията и служебния премиер Гълъб Донев и връчи символичния ключ на областта на Йорданка Костадинова.

БТА

Официално бе представен и назначеният със заповед на министър-председателя заместник областен управител Живко Желязков. Той е педагог по образование с дългогодишен опит в сферата на образованието.

Живко Желязков бе заместник областен управител в периода от 2017 до 2021 г.