Генерал Тошево празнува Деня на града
Генерал Тошево празнува Деня на града / Дарик Добрич - архив

Продължават проявите, посветени на празника на Генерал Тошево – 8 ноември. От 9.00 часа в храм „Св. Вмчк Димитър” бе отслужена празнична литургия за здравето и благоденствието на жителите на града. От 16.00 часа е предвиден концерт на оркестър „Лозница” на градския площад. Продължава представянето на творчеството на Йордан Йовков в читалищната библиотека пред деца и ученици и тематичните вечери „Моят град”.

В празничния афиш на общината е и гостуващата фотоизложба на тутранския исторически музей „Тутраканската епопея и освобождението на Добруджа 1916 – 1918 г.” Експозицията съдържа 26 броя фототабла с копия на снимки и документи, които проследяват развитието на Добруджанския въпрос от неговото възникване с подписването на Санстефанския договор от 3 март 1878 г. до 7 септември 1940 г., когато е подписана Крайовската спогодба, според която Южна Добруджа се връща в пределите на България. За реализиране на изложбата е използван богат архивен материал – снимки и документи от фонда на Исторически музей – Тутракан и от фондовете на Националния военноисторически музей, Военноморския музей – Варна, Регионалните исторически музеи в Русе, Разград, Добрич и Силистра. Експозицията ще гостува в Историческия музей на Ген.Тошево до 30 ноември.

Празничните събития, посветени на Деня на Ген.тошево ще завършат с баскетболен турнир, който ще се проведе на 9 и 10 ноември.