Два нови български филма на екран в кино Икар
Два нови български филма на екран в кино Икар / programata.bg

Вълшебната анимация "Пук" на режисьора Анри Кулев ще очарова малките киномани и в Добрич. Премиерата е от 18.00 ч. в кино-клуб „Икар", в присъствието на режисьора. „Пук" е една от „Пет приказки" на Валери Петров - любими на поколения български деца. Филмът е създаден със смесена техника - игрален на сушата и рисуван под водата, с 15 чудесни песни по стиховете на Валери Петров. Музиката е на Любомир Денев.

Игралните части са с участието на Стоян Алексиев, Ивет Минковска и Елица Черкезова, а анимацията е с гласовете на Антон Радичев, Христина Ибришимова, Петя Силянова, Линда Русева, Димитър Иванчев, Веселин Ранков. Както и в любимата приказка, историята на Анри Кулев ще ни отведе, заедно с малката Лили, към морското дъно в търсене на бисерчето на доброто. Сценарият е писан от самия автор Валери Петров.

Анри Кулев е роден 1949 г. Завършва в Държавния институт по кинематография в Москва като художник-постановчик на анимационни филми. Между 1974 и 1993 година работи в Студия за анимационни филми „София". Режисира повече от 70 анимационни, документални и игрални филми и реклами. Прави документални филми за Йълдъз Ибрахимова, Иво Папазов - Ибряма. Сред другите известни филми на Кулев са комедията по сценарий на Станислав Стратиев -"Врабците през октомври", анимацията „Парцалът", филмите „Цахес" „Госпожа Динозавър, „Бащата на яйцето", „Смъртта на заека". Автор е и на множество карикатури и графики в пресата и многократно излага творбите си в България и чужбина.

От днес в кино-клуб „Икар" тръгва и друг нов български филм - „Каръци" на Ивайло Христов (сценарист и режисьор). Оператор е Емил Христов, музиката е на Кирил Дончев. Участват Елена Телбис, Ованес Торосян, Деян Донков, Георги Гоцин, Пламен Димов.
Филмът има награди от кино форуми у нас и в чужбина, сред които призове от „Златна роза", „София филм фест" и „Златния Свети Георги" на Международния кинофестивал в Москва.
Сюжетът: „Елена, Коко, Пацо и Гошо са ученици от горните класове на гимназията в малък град. Коко е влюбен в Елена. Момичето мечтае да стане певица. Тя с нетърпение очаква предстоящия концерт на известна рок група. Събитието разтърсва града раждайки нови любови, разочарования и сложни взаимоотношения."

Два нови български филма на екран в кино Икар
netinfo

Ето двата филма в програмата на кино "Икар":
петък 8 април
14.00 часа КАРЪЦИ
18.00 часа ПУК

събота 9 април
11.30 часа ПУК
13.00 часа КАРЪЦИ
15.00 часа ПУК

неделя 10 април
10.00 часа ПУК
13.00 часа ПУК
18.15 часа КАРЪЦИ
20.00 часа КАРЪЦИ

понеделник 11 април
14.00 часа КАРЪЦИ
18.00 часа ПУК
20.00 часа КАРЪЦИ

вторник 12 април
15.30 часа КАРЪЦИ
20.00 часа КАРЪЦИ

сряда 13 април
18.00 часа КАРЪЦИ
20.00 часа КАРЪЦИ

четвъртък 14 април
14.00 часа ПУК
15.30 часа КАРЪЦИ