Добруджанският технологичен колеж - с увеличен прием
Добруджанският технологичен колеж - с увеличен прием / netinfo

През предстоящата учебна година в Добруджанския технологичен колеж/ДТК/ ще се приемат 30 студенти по специалност „Земеделска техника и технологии”, което е увеличение на държавната поръчка с 50 %, съобщават от колежа. 24 ще бъдат обучаващите се по специалност „Електроника”, което прави увеличение с 20 %.

Ръководството на колежа обмисля нови възможности за увеличаване знанията и способностите на студентите. Това са организиране на курсове по изучаване на специализирани програмни продукти за проектиране и конструиране на машиностроителни и електронни изделия, както и курсове по английски език за желаещите студенти да отидат на студентска бригада в Англия и САЩ.
 
Професионалните направления за висше образование „Машинно инженерство” и „Електротехника, електроника и автоматика”, в които са двете специалности, преминаха успешна акредитация през 2008 г. от Националната агенция за оценка и акредитация на висшето образование. В резултат на това заявеният образователен капацитет по всяка специалност ще бъде план-прием за новата учебна година.
 
Наблюдава се голям интерес от страна на работещите млади хора да повишат образованието си в образователно квалификационна степен „професионален бакалавър” в колежа. Въпреки че за тази година няма задочна форма на обучение, колежът е в състояние така да състави графика на учебните занятия, че да е възможно съчетаването му със заетостта на работещите студенти, съобщават още от учебното заведение. ДТК - град Добрич е част от структурата на Технически университет - Варна.