Добричка делегация заминава за Измайл, Украйна
Добричка делегация заминава за Измайл, Украйна / netinfo

Делегация от Добрич, водена от зам.-областния управител Михаил Стоев, заминава за град Измайл, Украйна. В деня на националния празник на България – Трети март, за седма поредна година добричките представители ще поставят венец на паметника на Христо Ботев в двора на Висшия педагогически институт в Измаил.

По традиция домакините са подготвили тържества за Трети март. Неправителствената организация “Европейска Бесарабия” организира на 1 март научно-практическа среща на българската младеж в град Измаил.

Българското културно-просветно дружество “Света София” с председател Иван Степанович подготвя голям концерт по повод на празника. Степанович и Михаил Стоев ще дадат традиционния коктейл за 3 март, който ще е в балната зала на Дома на културата.

В рамките на визитата с представители на кметството в Измаил ще бъде обсъждано развитието на връзките между училищата от двата града, като се планира състезание по математика. В икономическата област ще продължат разговорите за проекти по програмата “Черно море”.