/ ThinkStock/Getty Images
Община Добрич ще разполага с над 20 951 000 лева по тазгодишната програма за капиталови разходи, която Общинският съвет предстои да обсъди на заседанието си на 26 април.

Част от финансовия ресурс - в размер на повече от 6 283 000 лева, е осигурен по проекти с подкрепата на Европейския съюз. Ще се направят инвестиции в обновяване на културната инфраструктура - в модернизиране на концертната зала "Добрич" и Огледалната зала "Нели Божкова".

БЧК-Добрич открива допълнителен център за дарения в помощ на украинските бежанци

Средства са предвидени и за развитие на интегрираната система на градския транспорт. Общината ще задели по програмата над 3 700 000 лева собствени средства, част от които ще бъдат вложени в ремонти на сградите на три детски ясли.

В Центъра за защита на природата и животните се предвижда да бъде изградена нова ограда за тревопасните обитатели, ще бъде закупен електропастир и друга техника, ще бъдат благоустроени алеи в парковото пространство.

Около 100 000 лева ще бъдат изразходвани за ремонт на покрива и на подовите настилки в боксовете за кучета в общинския приют за безстопанствени животни. 

С държавна подкрепа ще продължи реконструкцията на водопроводната мрежа в квартал "Рилци". Ще бъдат основно ремонтирани и 60 улици в Добрич с банков заем от близо 10 000 000 лева, според подготвената инвестиционна програма.
БТА