Четирима младежи пострадаха в катастрофи в Силистренско
Четирима младежи пострадаха в катастрофи в Силистренско / Дарик Добрич

19-годишно момиче е настанено в болница с тежки травми след автопроизшествие. Инцидентът е станал на 14 август в 2.45 часа в Алфатар. Без да е правоспособен водач, 19-годишната Р.Г. шофирала лек автомобил „Ауди", но изгубила управлението и се ударила в електрически стълб вдясно по посока на движението. Момичето е с тежка черепно-мозъчна травма и множество фрактури, а неин 23-годишен спътник се отървал с охлузни рани. Пожарникари са разрязали автомобила, за да извадят девойката.

18-годишен мотопедист е ранен по пътя между селата Черник и Овен вчера около 19.30 часа. Той бил застигнат и ударен от лек автомобил „Ауди", управляван с несъобразена скорост от 28-годишния М.Р. Няма опасност за живота на пострадалия.

Несъобразена скорост е причината и за друг пътен инцидент, станал на 14 август около 4.00 часа по главен път Силистра - Шумен, в района на Дулово. 22-годишният С.М. бил зад волана на лек автомобил „Ауди", но загубил управлението и се ударил в крайпътно дърво вдясно по посока на движението. Пострадал е негов 19-годишен спътник, който получил комоцио.

28-годишен мъж е пострадал при пътнотранспортно произшествие, станало на 13 август около 21.05 часа по околовръстното шосе от село Калипетрово към път ІІ-71. Мъжът с инициали Я.А. шофирал лек автомобил „Фолксваген" с несъобразена скорост, при което застигнал и блъснал движещия се пред него лек автомобил „Опел". Вследствие на удара е получил фрактура на три ребра. По случая е образувано досъдебно производство.