Центърът за обществена подкрепа – с награда от национален конкурс
Центърът за обществена подкрепа – с награда от национален конкурс / Дарик Добрич, архив

Центърът за обществена подкрепа в Добрич спечели Първа награда на национален конкурс, обявен от Агенцията за социално подпомагане, съобщи зам.-кметът по хуманитарни дейности Камелия Койчева. Конкурсът е бил насочен към деца от специализираните институции и ползващи социални услуги. Той е бил в два раздела - имало е възможност да се изработят творби и плакети, свързани с историята на България, или да се представят ръчно правени играчки, сувенири и картички. Събрани са били над 500 произведения от цялата страна.

От Добрич са участвали с рисунки Александра Кючукова, Дамян Георгиев и Димитър Великов от Дневния център за деца с увреждания и много от възпитаниците на Центъра за обществена подкрепа, които и грабват първия приз, допълни Койчева.

Центърът за обществена подкрепа в Добрич съществува от 10 години. Той е проект на Българския червен кръст (БЧК), финансиран основно от Австрийския червен кръст. Наскоро бе сключен договор за още 10 години подкрепа от Австрия за дейността му. Услугите там се ползват от около 30 социално слаби деца в училищна възраст. Персоналът е от 8 души, които в часовете през деня се грижат за децата, хранят ги, помагат им с учебния материал. Осигуряват се също дрехи и обувки. Центърът вече работи и с приемни родители, както и почасово.