/ Дарик Добрич, Валентина Добринчева
Благотворителен фолклорен спектакъл "С обич към децата на град Добрич" ще се състои в 18.00 ч. в Летния театър на Добрич. Той е подготвен от хореографите Александър Александров и Юрий Митев – ръководители на Представителен танцов ансамбъл „Добротица“ и Детска танцова студия „Добрич“ при Младежкия център и е под патронажа на кмета Йордан Йорданов. Целта е да се наберат средства за ушиване на нови костюми на децата от съставите, както и за участие в наши и международни конкурси и фестивали, обясни в ефира на Дарик Александър Александров

Входът за събитието е с покани с цена 8 лева, които могат да бъдат закупени от Младежкия център, пред Читалище „Йордан Йовков“ или от ансамбъла.
 
Програмата на концерта е много богата, добричлии ще видят гости, които досега не са идвали на наша сцена, информира Александров. Домакините от ансамбъл „Добротица“ и студия „Добрич“, заедно с хореографските паралелки при училище „Димитър Талев“ и клуб „Пъстър хоровод“ ще направят въведение с програма от различни фолклорни области на страната.

Ще се включат и Оркестър за народна музика „Извор“ с ръководител Петър Гочев, които са от 30 години на сцена; Фолклорна формация „Добруджанска магия“ от село Победа и народният певец Георги Петров от Добрич.  
 
Специални гости на спектакъла ще бъдат Професионален фолклорен ансамбъл „Мизия“ от Търговище с ръководител Любчо Василев. Те ще покажат много интересна програма с четири-пет танца, обеща Александров.

В концерта ще участват още известната народна певица Жечка Сланинкова с песни от своя край – Странджа; както и новото явление в народното пеене – Петя Панева от Варна, носителка на три първи награди от Пирин фолк.