БЧК  - Добрич награждава доброволци по повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец
БЧК - Добрич награждава доброволци по повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец / Дарик Нюз - архив

Областният съвет на Българския Червен кръст – Добрич ще награди доброволци, активно участвали в доброволчески кампании през 2014 г. по повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец. Тази година празникът е посветен на 50-годишнината от приемането на фундаменталните принципи на Движението и е под надслов „Нашите принципи в действие“.

Тържеството ще се състои от 11.00 ч. във фоаето на зала „Зорница” на Народно читалище „Й. Йовков” в Добрич. От БЧК са поканили да споделят празника им партньoри, дарители и медии със значителен принос към хуманните каузи на благотворителната организация.

Четирима души ще получат значки„Заслужил деятел на БЧК”. Между тях са Станимир Трифонов и Павлин Петров, които работят за организацията повече от 15 години. Те са инициатори за създаването на един от първите в страната доброволчески екипи за реакция при бедствия, аварии и катастрофи. Същото отличие ще бъде връчено на Ели Петрова и Росен Баръмов за дългогодишен активен принос към червенокръсткото движение.

Други 7 души ще бъдат наградени със значки „Отличник на БЧК”. Това са д-р Иво Войчев от Балчик, Миглена Василева от Тервел и добричлиите Красимир Масурски, Господинка Иванова, Румен Русев, Лиляна Събева и д-р Татяна Георгиева.

Значки „Млад отличник на БЧК” ще бъдат връчени на четирима доброволци от младежката организация на БЧК- Янислава Петрова, Зорница Георгиева, Весела Василева и Моника Василева.

По време на събитието ще бъде отчетена и дейността на Областния съвет на БЧК през изтеклата година.