Аварирал е локомотивът, който извозва спалните вагони от Добрич до Повеляново
Аварирал е локомотивът, който извозва спалните вагони от Добрич до Повеляново / netinfo

Пътниците от влака София – Кардам са имали проблеми при пътуването си тази нощ. Актьори от трупата на добричкия драматичен театър сигнализираха, че са били свалени от спалния вагон на гара Повеляново и извозени до Добрич с обикновен вагон. Влакът е пристигнал с един час закъснение. При тръгването им за София на 17 ноември са имали същия проблем – до Повеляново са пътували с пътнически вагон и едва там са се качили на спалния. Това според тях не е редно, защото са платили билети отиване и връщане за спални места от Добрич до София. Освен това във влака е имало объркани места.

Костадин Маргаритов – ръководител на пътнически център Варна обясни, че причината е повреда на единствения локомотив, който извозва спалните вагони от Добрич до Повеляново, където те се прикачват към влака за София. Локомотивът е специфичен и само той може да тегли спалните вагони. Затова при повреда на машината, което се е случвало и друг път, се налага по-малко мощен локомотив с обикновени вагони да се движи между Добрич и Повеляново.

Маргаритов обясни, че в такива случаи пътниците могат да направят рекламация пред служителите на гарата, като приложат билетите. Случаят се разглежда от централата на БДЖ-Пътнически превози. Рекламация може да се направи и по имейл, обясниха от пресслужбата на дружеството.

Движението на нощния влак Кардам-София беше възстановено от 15 декември 2013 година след няколкогодишно прекъсване. Пътниците от Добрички регион могат да пътуват директно до столицата без да се прекачват на Повеляново, като разполагат и със спален вагон. Когато обаче въпросният локомотив се повреди, се налага пътниците да ползват спален вагон само от София до Повеляново, въпреки че са си платили билети до Добрич.

От пресслужбата на БДЖ съобщиха, че до ден-два авариралият локомотив ще бъде отремонтиран.