600 хиляди са похарчени за училищни ремонти
600 хиляди са похарчени за училищни ремонти / netinfo

Учениците от Езикова гимназия вероятно ще започнат учебната година в класните стаи на у-щата "Ст.Караджа" и "П.Р.Славейков", съобщи началникът на отдел "Образование" Нейчо Нейчев. Причината е, че в сградата на гимназията се подменя дограмата.

Дейностите се извършват от фирма от Трявна. Оттам са обещали, че ще направят всичко възможно, за да приключат ремонта до 15 септември. В противен случай гимназистите ще учат около една седмица в двете СОУ-та. Причината за забавянето е в късно проведения от образователното министерство конкурс за изпълнител на ремонта, обясни Нейчев.

Извършените ремонтни дейности в добричките общински училища са на обща стойност 600 хиляди лева - по 300 хил.лв от проекти и програми и от общинския бюджет. В класните стаи тази година ще влязат малко над 800 първолака. Записаните в училищата са 868, но някои от децата са с подадени документи в повече от 1 учебно заведение.

Продължава тенденцията да намалява броя на първокласниците, заяви Нейчо Нейчев. Твърде вероятно е да има съкращения на учители, надявам се, че те няма да бъдат драстични, допълни Нейчев.