30-ят бридж-фест в Албена събира над 500 гости
30-ят бридж-фест в Албена събира над 500 гости / КК Албена

Юбилейният 30-и Международен бридж фестивал "Албена 2012" стартира днес, съобщава организаторът Стефан Георгиев от спортен клуб "Дама купа". Събитието събира над 500 участници и гости от цяла Европа. Сред състезателите са всички елитни български и румънски бриджори, достигали до върховете на световни и европейски първенства. Очакват се и гости от Изпълнителния комитет на Европейската бридж лига.

Надпреварата ще се състои във Вариете-театъра и продължава до 30 юни. Началото на всички дневни турнири е от 15.00 ч.. Осигурен е общ награден фонд от 20 000 лева, за призьорите са подготвени красиви купи и специални подаръци, а всички участници ще получат сувенири. Ще бъдат връчени и отличия ''Мис бридж фестивал"Албена 2012" и за най-добър танцьор по време на фестивала.

Георгиев съобщи още, че в Дъблин, където се провежда европейското отборно първенство, след 11-я кръг при мъжете нашите национали са първи в групата си от 17 отбора. При жените българките са девети /от 17 отбора/ след 9-ия кръг с реални шансове да влязат в шестицата и да се класират за световното отборно първенство.