Златко Димиров ще съди Атанас Зафиров от БСП
Златко Димиров ще съди Атанас Зафиров от БСП / Пресцентър

Изпълнителният директор на „Слънчев бряг” Златко Димитров смята да съди бургаския депутат от Коалиция за България Атанас Зафиров. Причината за това е, че последният обяви в края на миналата седмица, че „калинките” са емблема на ГЕРБ и като такава даде за пример именно Димитров и  каза в прав текст, че той умишлено бави общо заседание на акционерното дружество, което е отказ за изпълнение на заповед на ресорния министър.

„В стремежа си да изглежда компетентен и убедителен, в рамките на едно изречение господин Зафиров изговори една клевета и три неистини.  Клеветата е, че определи мен, изпълняващият длъжността  изпълнителен директор на „Слънчев бряг” АД, като „калинка”. Това понятие обикновено се употребява за хора некомпетентни, „парашутисти”, без стаж и опит, със съмнителен образователен ценз”, пише в писмо до медиите Златко Димитров.

Той посочва че е завършил висше образование в Икономическия университет във Варна и от 1993 година работи в сферата на туризма, на територията на Слънчев бряг и е преминал всички нива на развитие в туризма в държавния и частния сектор. За писмото на министъра на икономиката, от 9 октомври той твърди че е информирал председателя и членовете на съвета на директорите. За дата на събранието била определена 8 ноември.