в
в / www.wikimapia.bg
Кметът Алексиев за санаториума
93613
Кметът Алексиев за санаториума
  • Кметът Алексиев за санаториума
Сто дни след встъпването във владение на новото ръководство на бившия Военен санаториум в Поморие, не е свършено абсолютно нищо от обещаното. Това обяви днес кметът на града Иван Алексиев, след като посочи с документи, че лечебното заведение дори не е в активите на държавната болница „Вита“ ЕООД от Велинград.

Той припомни, че без заплащане са останали 72 души, които са на борсата от три месеца, но синдикатите не са направили нищо за тях. Някои вече са си намерили нова работа, притиснати от условията и напразните обещания, че договори ще им бъдат предложени след само няколко седмици. В момента на мястото като охранители са останали трима каловадачи.

Заради особеностите на поморийската кал, тръбите по които тя е текла, са запушени и те трябва да бъдат рязани и подменяни, ако се наложи отново да заработят, каза Алексиев и допълни, че 1 000 000 лева, които бяха отпуснати на „Вита“ за ремонт не са отишли по нейната сметка, с искане министърът на отбраната да назначи незабавна проверка.

Ако държавата предаде собствеността на Община Поморие (както беше първоначално поискано), това ще бъде отказано и след като преди около 100 години анхиалци са дарили дванадесетте декара апетитна земя, това ще се повтори, но пак само и единствено за санаториум, в името на паметта им и от уважение към българската армия.

Това обяви недвусмислено кметът и призова след приключване на проверката виновните да бъдат назовани, наказани и държавата да застане зад Военния санаториум като добросъвестен стопанин.

Чуйте повече от него в звуковия файл