Вдигат заплатите в бургаската болница
Вдигат заплатите в бургаската болница / netinfo

 

Заплатите в бургаската болница да бъдат увеличени, реши Съветът на директорите на МБАЛ-Бургас АД на заседанието си във вторник, 8 декември. По предложение на изпълнителния директор на МБАЛ-Бургас АД доц. д-р Стефан Станчев възнагражденията на болничния персонал се увеличават със задна дата, считано от 1 ноември т.г.

Увеличението е със 100 лв. на лекарите, с 60 лв. – на медицинските сестри и с 40 лв. – на санитарите.

Припомняме, че през месец октомври за пръв път от осем години насам Многопрофилна болница за активно лечение – Бургас (МБАЛ-Бургас АД) показа положителен баланс на приходи и разходи. През месец октомври 2009 г. приходите й надвишават разходите със 77 000 лева, което не се е случвало от 2001-ва година. Причината за първата положителна промяна във финансовото състояние на болницата е политиката на новото ръководство, насочена към намаляване на разходите и увеличаване на приходите. Положителният баланс е дошъл както от свиването на разходите, така и от увеличаване на работата на болницата и постъпленията от клинични пътеки.

Болницата започна да плаща по график и стари задължения към доставчици на консумативи и медикаменти.

Съветът на директорите взе и други решения, сред които – да се направи одит на програмата за енергийна ефективност на болницата и да се свали администрацията от 11-я на първия етаж, за да се създаде по-голямо удобство за лекари и пациенти.

 

 

.