Трето начало на процеса срещу Ивайло Дражев
Трето начало на процеса срещу Ивайло Дражев / Дарик Бургас

 

Процесът срещу футболния деятел Ивайло Дражев за катастрофата през 1998 г. ще започне отново в края на януари в Бургаския окръжен съд. Делото тръгва съвсем отначало, след като днес съдът отведе единия от заседателите. Това ще бъде третият опит сагата за катастрофата, завършила с две жертви, подсъдим за която е бившият президент на футболен клуб ”Черноморец” да приключи.

Делото беше блокирано от половин година  заради неявяването на заседателката Милка Бодурова и нейното желание да бъде освободена от длъжността, по здравословни причини. Заради днешното й отсъствие в дома й е било проведено закрито съдебно заседание в присъствието на лекар. Според д-р Любомир Стоичков, тя е контактна, адекватна и ориентирана за време и място. Заключенията са, че тя действително страда от сърдечно заболяване, но може да участва в по-кратки съдебни заседания на които да бъде транспортирана с кола. Бодурова категорично е отказала участие в делото и е направила писмен отвод . Заявила е, че се страхува от влошаване на здравословното си състояние. През времето на болничния си обаче тя е пътувала до София и Царево, става ясно от протокола на закритото заседание. 

„Не са отстранени съмненията относно предубеденост и заинтересованост на заседателката Бодурова от изхода на делото”- каза съдия Веселка Узунова. Тя насрочи 6 дни в края на януари и началото на февруари през които ще бъдат разпитани отново всички свидетели и вещи лица.

Съдът не уважи възраженията на подсъдимия относно датите и аргументите за насрочени други негови дела по същото време. На Дражев, както и на защитника му ще бъдат издадени документи за ангажираност към делото, поради твърде дългия срок на разглеждане във времето и повишения обществен интерес към него.