Транспортираха израелските граждани към летището
Транспортираха израелските граждани към летището / netinfo
Транспортираха израелските граждани към летището
55367
Транспортираха израелските граждани към летището
  • Транспортираха израелските граждани към летището

 

32-мата израелски граждани, които бяха настанени след кървавия атентат в лечебните заведения в бургаска област вече са транспортирани с линейки до летище Бургас.
От там се очаква те, заедно със свои близки да отлетят за Тел Авив. Първите 4 линейки тръгнаха към аеропорта още в 8.30 часа сутринта, а след тях отпътуваха още 8.
В 3 часа, след полунощ в МБАЛ - Бургас е пристигнал автобус с над 20 медици и доброволци от Израел. Те са прегледали всеки един от настанените в болницата, разговаряли са и с колегите си от България, благодарили са им за адекватната помощ и след анализ на ситуацията са преценили, че пострадалите от атентата могат да бъдат транспортирани без да има риск за живота им.
В Бургаската многопрофилна болница остава само 52-годишната българска гражданка, която е служител на туроператорска фирма. Тя е настанена в отделението „Уши-нос-гърло", състоянието и е стабилно.
На този етап в България остават само тримата израелски граждани, които в 1 часа след полунощ бяха транспортирани във ВМА и в „Пирогов" в столицата.
Тяхното състояние е критично, но според директорът на Районния здравен център в Бургас - д-р Георги Паздеров никой от тях не е починал, както беше обявено по-рано днес.
Според д-р Паздеров основните травми са изгаряния в областта на корема и крайниците, разкъсвания и спукани тъпанчета.
7 е броят на жертвите, като сред тях е и атентаторът самоубиец.

Повече по темата, чуйте в звуковия файл от д-р Георги Паздеров: