Почетният руски консул омерзен
Почетният руски консул омерзен / netinfo

Отворено писмо до медиите изпрати почетният консул на Русия в Бургас Тонко Фотев. В него той протестира срещу обвинения, отправени на три пъти от няколко млади жени, че е блудствал с тях по различни поводи и на различни места.

Той визира пресконференциите на Анна Качарава и други две анонимни момичета, които преди два месеца го обвиниха в сексуален тормоз. Повод за протеста на консула е трето обвинение към него, отпреди два дни, от представила се за „Любомира Кирилова”, жена от Русе.

Скандалът гръмна, когато на първата среща с медиите, доведената дъщеря на бизнесмена Ивайло Зартов отправи първите обвинения срещу него. Тогава Фотев отговори, че Зартов реагира срещу потърсена му сметка за неосъщественото селище „Инглиш Вилидж”.

То трябваше да бъде изградено до село Димчево с капитали на руски бизнесмени, чийто инвестиционни интереси в Бургаско защитаваше почетния консул на република Русия Тонко Фотев. Проектът за ваканционен комплекс движеше Ивайло Зартов. 

Фотев настоява жените, които го обвиняват, че е сексуален маниак, да посочат своите лични данни пред българската общественост и незабавно да се обърнат към прокуратурата за разследване на случаите и установяване на истината. 

Той твърди, че се използват подставени лица, „с цел недопустимо манипулиране на общественото мнение и неговото дискредитиране, разболяване, проваляне в личен, обществен и професионален аспект”.