Парламентът почете годишнина на град Средец
Парламентът почете годишнина на град Средец / netinfo

 

Петдесет и пет годишнината от обяваването на Средец за град беше уважена от българския парламент. В сградата на Народното събрание по този повод

прозвучаха гласовете на  Янка Рупкина и Златка Ставрева, мъжката фолклорна група "Божур", и детската фолклорна формация "Алени божурчета".

Представена беше и изложба на художника  Георги Каракостов.  Празничното събитие  беше открито от Димитър Главчев заместник-председател на 43-то Народно събрание. Честването беше реализирано с подкрепата на   народния представител  Димитър Бойчев.

В обръщението си към гостите, които уважиха проявата кметът на Средец Иван Жабов заяви „ На  този ден, в който отбелязваме тържествено този юбилей, аз като гражданин на Средец съжалявам за изгубеното време! За годините, в които моят роден град е можел да бъде превърнат в пример! В по-добро място за живеене. Град с млади хора с осигурени работни места, в  привлекателна световно известна туристическа дестинация - заради голямо културното ни и   историческо минало, което притежава нашият край  и   красивата природа на Странджа. Уверявам, че града ни  заслужава да бъдат подкрепен! С нашата природа, със  съхранените български традиции , с пословичната трудолюбивост на  странджанци и подкрепата на държавата можем да превърнем  Средец  в    град събрал в себе си добри възможности за развитие”.