депо
депо / Снимка: Дарик, архив
Община Бургас откри процедура за възлагане на обществена поръчка за възстановителните дейности по опорната дига на първа клетка в регионалното депо за отпадъци в Братово.

Администрацията ще сключи договор с фирма, която да възстанови пораженията след обилните дъждове от края на октомври, което наложи и частично затварянето на депото.

Паралелно ще бъде ремонтиран и обслужващия временен път, дренажната система, резервоарът за дъждовни води, противопожарната система и прочее. Дейностите от дългия списък ще струват над 1 528 000 лева, става ясно от документацията, която е внесена в Агенцията по обществените поръчки.
 

Пречиствателната станция в Горно Езерово вече работи


В резултат на бедственото положение на територията на общините Камено и Бургас, инфраструктурата на Регионално депо „Братово-Запад“ бе силно компрометирана в следствие на което депото за твърди битови отпадъци временно преустановява своята дейност.

С решение на Министерски съвет и указания на РИОСВ-Бургас за срок до 30 ноември 2017 г. за общините, обслужвани от депото се обособиха временни площадки за съхраняване на образуваните отпадъци.