В рамките на специализираната операция полицията задържа турист, управлявал автомобил след злоупотреба с канабис.
В рамките на специализираната операция полицията задържа турист, управлявал автомобил след злоупотреба с канабис. / Снимки: Лалка Димитрова
Следи се за всичко - скорост, неплатени актове, паркиране, алкохол, дрога...
Над 130 проверени автомобила, 22-ма шофьори пипнати в нарушения, водачи, заловени да управляват със смайващ брой отнети точки- Този резултат рапортуват в този час екипите на полицията, включени в мащабна акция на МВР за гарантиране безопасността по пътищата. Операцията започна към 20.00 часа вчера и ще продължи до малките часове на днешния ден. Този път силите на полицията са концентрирани на север от Бургас-Поморие, Равда, Слънчев бряг, Свети Влас, Елените... Следи се за всичко- скорост, алкохол, дрога, неплатени актове, паркиране...

акция КАТ
netinfo

12 мобилни екипа на МВР са разположени в различни точки на комплекса. В зависимост от натоварването на трафика те се изместват”, каза началникът на сектор „Охранителна полиция” комисар Неделчо Рачев.

комисар Неделчо Рачев
netinfo

МВР предприе решителни мерки след серията тежки катастрофи.

акция КАТ
netinfo

Униформени свалят директно на място регистрационните номера на автомобилите на провинили се водачи, отнемат се книжки, нарушителите се изпращат по направление в Районното управление на МВР в Слънчев бряг. „С колела ли ще отидат”, подхвърлят зевзеци, станали свидетели на специализираната операция.

акция КАТ
netinfo

В рамките на час сградата на полицията в курорта се изпълни с провинили се водачи.

акция КАТ
netinfo

Сред тях млад мъж от Разложко, засечен да управлява с невалидна книжка, с отнети максималният брой контролни точки- 39. „Имах неплатени глоби за различни неща. Те всички шофьори имат глоби. Аз обаче наново съм си извадил книжка. Стана разправия за нищо”, отвърна той.

акция КАТ
netinfo


В полицията се озова и турист, управлявал след употреба на марихуана. Наличието на наркотици бе установено с най-новия уред, внесен на „въоръжение” в РУ- Несебър – електронен анализатор, който лови наличието на шест забранени вещества в организма на човек.
„Аз наркотици не употребявам”, каза задържания. Апаратът отчете друго.

акция КАТ
netinfo

Специализираната полицейска операция предизвика недоволството сред група руски туристи в Свети Влас. Те пътуваха в микробус, спрян за проверка в хода на акцията. „30 минути стоим и не мърдаме. Ние сме гости, искаме ескорт до хотела”, настоя рускиня. Страстите утихнаха, след като полицаите провериха водача на буса и върнаха документите му.

руски туристи
netinfo