Шанс за децата на България
Шанс за децата на България / netinfo
Деца таланти станаха лауреати за 2017 на Фондация „Шанс за децата на България“
 Фондация „Шанс за децата на България“ и Бургаският център за млади таланти отбелязаха шестата си годишнина в Драматичен театър „Адриана Будевска“. 
Пет талантливи деца от страната бяха тържествено отличени на Годишния празник на таланта за постиженията си през годината. Елена Мазнева, Веселин Караганев, Елеонора Иванова, Чавадар Лалов и Ива Ичевска, завоювали множество международни и национални отличия в областите: изобразително изкуство, информатика, музика и математика, заслужено станаха лауреати на седмото издание на проекта „Награди, стипендии и отличия 2017“.
Награди получиха и финалистите от III-та регионална олимпиада по информатика, организирана съвместно с Бургаски свободен университет.
Церемонията бе съпътствана с официалната премиера на вече отличените дебютни спектакли на театрално арт студио към Център за млади таланти „Лили и Хрили“ по текстове на Валери Петров и „Приказка за пътя“ по Стефан Цанев, режисьор Румен Велев. Публиката в пълната зала за свидетел на неоспоримия талант и професионализъм на младите артисти.
Участниците в проектите по моден дизайн „Дебют“ и декоративно приложни изкуства „Декорация и дизайн“ с ръководител Албена Свещарова се представиха с модното ревю „Хоризонти“ по тема „Градска мода, вдъхновена от улицата“. Във фоаето на театъра бе открита благотворителна художествена изложба-базар „Нарисувана любов“. С творбите си, децата, участници в проектите по изкуства  „Живопис и графика“ и „Интериорен дизайн“ с ръководител Таня Стоянова, показаха за пореден път по оригинален и неповторим начин своя талант. Почти всички картини намериха нови собственици.

Деца - таланти
netinfo

„Гордеем се и благодарим на нашите таланти за труда, постоянството и усилията, с които ни помагат да постигнем нашата мисия и цели!
Искаме да подчертаем, че талантът не е дарбата, с която сме родени. Талантът се крие в системната работа за развитието му! Работата с талантливи деца е от огромно значение не само за отделния индивид, но и за бъдещето на цялото ни общество и всички ние - педагози, родители, политици, общественици сме отговорни и трябва с взаимни усилия да умножаваме най-ценния капитал на нацията!“ коментира след събитието Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата на България“.

деца таланти
netinfo