Младежите-червенокръстци доволни от работата си
Младежите-червенокръстци доволни от работата си / БМЧК-Бургас

Бургаската организация на Българския младежки червен кръст отчете успешна година и обяви задоволство от своята работа. На общо събрание клубовете на БМЧК-Бургас приеха и план за работа през 2016 година и избраха нов заместник-областен координатор.

Младите червенокръстци са общо 230 членове и 55 доброволци, разпределени в 14 клуба. Те работят усилено по Първа долекарска помощ, Здравна просвета и превенция на значими заболявания и Социално-помощна дейност в полза на социално-слаби лица и деца в риск.

През годината бяха проведени общо 11 специализирани обучения за доброволци, на които са обучени близо 180 доброволци. По време на фондонабирателните кампании през годината червенокръстците събраха общо 3 900 лева и близо половин тон храни в полза на нуждаещите се.

 

Те проведоха множество лекции в училищата за първата помощ, превенцията на HIV/СПИН и наркотични зависимости и общо 16 ателиета по психосоциална подкрепа, като работиха и по проекти, свързани със здравословното хранене и децата с увреждания.