Кръгла маса за регионалната журналистика
Кръгла маса за регионалната журналистика / netinfo
“Стандарти и проблеми в регионалната журналистика” е темата на кръгла маса организирана от Дружество на журналистите и кореспонденти № 33 – Бургас. Проявата е под патронажа на евродепутата от ГЕРБ Румяна Желева и с подкрепата на община Бургас и интерхотел “България”. Тя започва в 10 часа на 30 май.

Отношение по темите заложени в кръглата маса ще вземат евродепутатът от ГЕРБ Румяна Желева, областният управител Любомир Пантелеев, кметът Димитър Николов. Поканени за участие са председателя на ОбС Валери Симеонов, водачи на групи в местния парламент, собственици и главни редактори на медии от Бургас и региона, представители на НПО, PR агенции, пресаташета на институции и др.

Целта на кръглата маса е да се обменят идеи и мисли по отношение на регионалните медии и тяхното развитие, ролята на PR агенциите и взаимовръзката им с печатните и електронните издания и др.

Гост-лектори в кръглата маса ще бъдат Димитър Сотиров - изп. секретар на Асоциация „Журналисти за ЕС” и Петя Миронова, зам.-председател на Етичната комисия за печатните медии. В дискусията ще се включат преподаватели по журналистика и PR от БСУ, студенти от БСУ и от университет “Проф. Д-р Асен Златаров”, които сега се обучават по тези специалности.